VHS:ens historia

hej därute (hoppas ni inte sitter ute utan mer... utanför mitt space, det är ju grymt kallt ute)
i allafall, nu sitter jag och äter Geisha, skulle också kolla på Smala sussie, men har inte riktigt kommit igång, vi fattar inte hur VHS:en funkar. hur uppkom denna stenåldersmaskin??

jo.

Video Home System ("videosystem för hemmabruk"), förkortat VHS, är ett format för videobandspelare med kassettband som media som lanserades i september 1976 av JVC. VHS blev det totalt dominerande systemet på konsumentmarknaden, där den under det så kallade "videokriget" under 1980-talet konkurrerade ut de alternativa Betamax- och Video 2000-systemen. Under en stor del av 1990-talet var VHS standard för hemvideo. När DVD kom 1996 började även VHS gå tillbaka till förmån för DVD.

Veckan den 15 juni 2003 innebar första gången som DVD var mer populärt än VHS i usa, vad gällde statistiksiffror för videouthyrningen. DVD har snabbt ersatt VHS, även om VHS fortfarande är populärt för heminspelningar.

Kring 2006 hade de flesta större filmbolagen slutat släppa nya filmtitlar till VHS. Många större detaljhandlare har också slutat sälja eller hyra ut filmer på VHS, även om inspelade VHS-kassetter fortfarande är populära bland samlare, främst på grund av utbudet med tusentals titlar som ännu inte släppts på DVD och andra nya format.

källa: WIKIPEDIA

haha, skrattar vilt!

okej, ska försöka mig på att koppla in denna maskin nu...

hejdå

ps: jenny hälsar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0